Helmikuu 2015
24.2.2015 klo 18:00 vuosikokous Puhoksen seurojentalolla.
Suomineidon voileipäkurssilla tehtyjen leipien reseptit:
200 g paprika-chili – tuorejuustoa
1 pieni tölkki ananasmurskaa
1 iso Omena pieninä kuutioina
½ dl sitruunamehua 1 dl persiljaa
BROILERIRULLA
12-14 isoa viipaletta
ruispaahtoleipää
Kostutus: ½ - 1 dl maitoa
Täyte:
250 g broilerin fileesuikaleita tai grillattua
broileria200 g paprika-chili – tuorejuustoa
1 pieni tölkki ananasmurskaa
1 iso Omena pieninä kuutioina
½ dl sitruunamehua 1 dl persiljaa
(suolaa)
Kuorrutukseen:
200 g kevytranskankermaa tai turkkilaista jogurttia
200 g paprika-chili – tuorepuustoa
200 g paprika-chili – tuorepuustoa
Koristeluun: ½-1 rasia minitomaatteja, kirveliä tai
persiljaa
Tee kahdesta osittain päällekkäin asetetusta tuorekelmusta
alusta (55x45 cm) työpöydälle.
Leikkaa leipäviipaleiden reunat ohuelti. Aseta leivät aivan vieri viereen 4x3 palan suorakaiteeksi kelmun päälle. Kostuta maidolla.
Valmista täyte: Hienonna broilerinfileet, persilja ja omena monitoimikoneen tehosekoittimessa. Lisää tuorejuusto ja ananas mehuineen.
Mausta seos. Tarkista maku.
Levitä täyte leipälevylle. Kierrä kelmun avulla tiukaksi rullaksi. Kiedo rulla kelmuun. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Sivele pinta tuorejuustoseoksella ja koristele rulla.
Leikkaa leipäviipaleiden reunat ohuelti. Aseta leivät aivan vieri viereen 4x3 palan suorakaiteeksi kelmun päälle. Kostuta maidolla.
Valmista täyte: Hienonna broilerinfileet, persilja ja omena monitoimikoneen tehosekoittimessa. Lisää tuorejuusto ja ananas mehuineen.
Mausta seos. Tarkista maku.
Levitä täyte leipälevylle. Kierrä kelmun avulla tiukaksi rullaksi. Kiedo rulla kelmuun. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Sivele pinta tuorejuustoseoksella ja koristele rulla.
http://www.fazer.fi/juhlat/vappu/fazer-puikula-ruisleipaa-porkkanarakuunataytteella/
http://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/leipa/reseptit/real-partypalat/
sinihomejuustoa ja herukkahilloa
http://www.fazer.fi/tuotteet-ja-asiakaspalvelu/leipa/reseptit/real-partypalat/
sinihomejuustoa ja herukkahilloa
18.2.2015 klo 17:00 - 20:30 "kurssiryssäys" Kiteen seurakuntatalolla. Aiheina
Suomineidon voileipäpöytä,
huonekasvien vesiviljely ja
Garderobi tietoisku
Suomineidon voileipäpöytäkurssilla valmistettiin moderneja sesonginmukaisia voileipiä ja pikkusuolaisia joista saa koottua vaikka koko aterian. Kurssilla saatiin tietoa leivästä, viljasta ja viljan merkityksestä ravitsemuksessa ja keskusteltiin leivän merkityksestä suomalaisille.
Huonekasvien vesiviljely. Kasvattaisinko huonekasveja ilman multaa? Tämä voisi olla oiva tapa saada vihreää kotiin ja kokeilla uutta kasvatustapaa. Mitä kasveja voi käyttää vesiviljelyssä sekä millä tavalla kasveja lannoitetaan. Ohjaaja istutti yhden huonekasvin vesiviljelyastiaan, joka arvottiin osallistujien kesken.
Garderobi tiivistyy kolmeen tärkeään asiaan: harkitse, korjaa ja kierrätä. Sen tavoitteena on vastuullinen tekstiilin kulutus ja tekstiilijätteen vähentäminen.
T-paita tuunattiin uuden näköiseksi.
Garderobi tiivistyy kolmeen tärkeään asiaan: harkitse, korjaa ja kierrätä. Sen tavoitteena on vastuullinen tekstiilin kulutus ja tekstiilijätteen vähentäminen.
T-paita tuunattiin uuden näköiseksi.
14.2.2015 Hyvää Ystävänpäivää!